Skip to main content

Leila

Ik ben mijn carrière begonnen in de media en communicatie, een prachtig vakgebied waarin ik veelzijdige verhalen heb mogen vertellen. Die veelzijdigheid zit ook in mijzelf en in het werk wat ik doe. Hieronder een bonte verzameling ervaringen, herinneringen en mijn bijdrage aan onze kleurrijke wereld die continue in beweging is.

De interactieve voorstelling Help

By NieuwsNo Comments

In de interactieve voorstelling Help verplaats je je als bezoeker in de rol van hulpverlener of hulpontvanger. Je hoort audioverhalen van mensen uit Bosnië, die als geen ander weten hoe helpen en geholpen worden voelt.

Tijdens deze voorstelling gaat de podcast HELP (KRO-NCRV) in première.

Ben je wel eens opgevangen in een situatie van crisis? Of ving jij zelf wel eens iemand op? In de interactieve voorstelling HELP verplaats je je als bezoeker in de rol van hulpverlener of hulpontvanger.

Met artistieke begeleiding van Igor Vrebac en presentatie door Leila Prnjavorac.

De week van Leila Prnjavorac, waarin ze vroeg opstaat om ramadan-radio te maken

By NieuwsNo Comments

Zo’n mooi artikel van Frans Oremus op de front page van Villamedia over ons Ramadan programma Suhoor Stories van NTR & ROSE stories radio NPO KX en TV NPO 2 en in je favo podcasts:
NPO Start: https://lnkd.in/daWFhpAp
Apple: https://lnkd.in/eaNqgZwk
Spotify: https://lnkd.in/ecEMfFXc

Met geweldig gasten kunstenaar en kunst docent Elma Čavčić en muzikant en muziek docent Chris Saris, Aberkane Yassine en Achraf Abba, Anne-Frieda Neijenhuis van Stagehuis Schilderswijk en het Kletsmaatjes project van Het Begint met Taal.

Met de topper en lieve collega’s Sevval Kayhan Nora Akachar Dounia Maakor Fitria Jelyta Ouassima Tajmout en Sabra Rahiembaks

Super dank Carmen Fernald Chafina Bendahman Aashna Sewpersad Kim Stegeman en Mohamed El Houssein!

Het speciale NOS Jeugdjournaal over oorlog en herdenken

By NieuwsNo Comments

GENOMINEERD!! Ongelooflijk blij want samen met een paar van mijn meest dierbare collega’s van het NOS Jeugdjournaal, zijn we genomineerd voor een Tegel.

En dan ook nog eens voor één van de mooiste dingen die ik voor dit prachtige programma heb mogen maken, namelijk deze bijzondere uitzending over Oorlog en Herdenken: https://lnkd.in/ePUZwTji

Trots. Op ons programma. Op mijn collega’s Joris MarseilleJennifer Ockeloen, Bart van Hattum, Jochem Nuhn en Helen Kret. Maar vóóral op diegene die zo moedig waren hun verhaal met ons te delen: Leila PrnjavoracBert Woudstra, Sara en Roma.

Lees hier meer

Presentator Suhoor Stories NPO KX, NPO 2 en Podcast

By Live TV, Podcast Suhoor Stories, Presentator Live RadioNo Comments

Mijn tweede uitzending Suhoor Stories van NTR en ROSE stories op televisie NPO 2 en radio NPO KX en in je favo podcast app of uitzending gemist terug te kijken en luisteren is een feit! Thema onderwijs, kansengelijkheid, ramadan in de klas en meer. Bekijk Suhoor Stories op https://lnkd.in/daWFhpAp

Met geweldig gasten kunstenaar en kunst docent Elma Čavčić en muzikant en muziek docent Chris Saris, Willemijn de Koning van Save the Children Nederland en project Speaking Minds en Yassine Aberkane en Achraf Abba, Anne-Frieda Neijenhuis van Stagehuis Schilderswijk en het Kletsmaatjes project van Het Begint met Taal Sylvia de Groot Heupner Lotte Aalberts. Meld je aan als kletsmaatje en investeer 1 u in een ander en help hem/ haar de Nederlandse taal machtig te worden! Meld je aan via www.hetbegintmettaal.nl/kletsmaatjes

Morgen mijn lieve collega Sevval Kayhan en rest van de week de andere toppers Nora Akachar Dounia Maakor Fitria Jelyta Ouassima Tajmout Sabra Rahiembaks

Super dank Carmen Fernald Chafina Bendahman Aashna Sewpersad Kim Stegeman Joost Schulte en Mohamed el Houssein!

Voor de zon op: zeven moslima’s maken ’s ochtends radio tijdens de ramadan

By Live TV, Podcast Suhoor Stories, Presentator Live RadioNo Comments

Mijn eerste Suhoor Stories Radio NPO KX en TV NPO 2 van NTR en ROSE stories was dik genieten om te maken, heel benieuwd wat jij ervan vindt!? Luister hem terug via jouw favoriete podcast apps en uitzending gemist NPO Start met Fatima Bouddokar van Doka coaching en training, Ernst Suur van War Child Holland, Movies that Matter Tips The Mind Game Sajid Khan Nasiri docu van Eefje Blankevoort en Els van Driel, Nermina Brkic van Perfect Pastry en Ibrahim Deraz van High Sky Fitness!

Presentator Suhoor Stories

By Live TV, Podcast Suhoor Stories, Presentator Live RadioNo Comments

Mijn eerste Suhoor Stories Radio NPO KX en TV NPO 2 van NTR en ROSE stories was dik genieten om te maken, heel benieuwd wat jij ervan vindt!? Luister hem terug via jouw favoriete podcast apps en uitzending gemist NPO Start met Fatima Bouddokar van Doka coaching en training, Ernst Suur van War Child Holland, Movies that Matter Tips The Mind Game Sajid Khan Nasiri docu van Eefje Blankevoort en Els van Driel, Nermina Brkic van Perfect Pastry en Ibrahim Deraz van High Sky Fitness!

Suhoor Stories

By Live TV, Podcast Suhoor Stories, Presentator Live RadioNo Comments

#BreakingNews Ik ga weer #radio en #tv maken met deze fantastische vrouwen! Uitzending: Suhoor Stories is dagelijks van 22 maart tot en met 22 april een half uur voor zonsopgang te beluisteren via NPO KX npokx.nl en live te zien op NPO 2 Na afloop is de uitzending tevens als podcast te beluisteren op NPO Luister. Suhoor Stories is een coproductie van de NTR en ROSE stories. Voor het eerst in de geschiedenis wordt een radioprogramma gepresenteerd door zeven Islamitische vrouwen. In Suhoor Stories brengen de getalenteerde presentatoren Nora Akachar, Oussima Tajmout, Leila Prnjavorac, Sevval Kayhan, Sabra Rahiembaks Fitria Jelyta en Dounia Maakor dagelijks de ochtendrituelen van meer dan een miljoen Nederlanders onder de aandacht. Tijdens de show komen actualiteiten, inspirerende verhalen, handige recepten en de laatste ogenblikken voor het vasten aanbreekt aan bod. Tijdens de ramadan vasten moslims van zonsopgang tot zonsondergang en de maaltijd die voor zonsopgang wordt genuttigd heet suhoor. Deze maaltijd wordt vaak in familieverband genuttigd en is een bijzonder moment van samenzijn. Suhoor Stories is bedacht om stil te staan bij het bijzondere suhoor moment en de start van de vastendag te vieren.’

Hartelijk bedankt voor alles Nora Akachar Aashna Sewpersad Carmen Fernald Chafina Bendahman Madelon Stokman Kim Stegeman. Suhoor Stories is een coproductie van de NTR en ROSE stories.

Euronext ‘Ring the Bell for Gender Equality’

By SprekerNo Comments

Internationale vrouwendag Keynote spreker bij de 9e keer van de Euronext ‘Ring the Bell for Gender Equality’, een jaarlijks terugkerend event in de internationale financiele kapitaalmarkt waarbij aandacht gevraagd wordt voor het belang van gender equality en diversiteit. Een essentieel thema in een sector die – voorheen – vooral gezien en gepercipieerd werd (en nog altijd wordt) als ‘door mannen gedomineerd’. Dit jaar gaat Euronext Amsterdam nog een stap verder. Niet alleen wordt zowel aan het begin als aan het einde van de handelsdag de traditionele gong geluid om de handelsdag te openen, maar dit jaar organiseren we op deze dag een aan serie events. Waaronder twee inspirerende key notes van Leila Prnjavorac en Eva De Mol Ph.D (o.m. researcher aan de VU). Mooi gesprek tussen Simone Huis in ’t Veld CEO Euronext, Marije Cornelissen UN Women The Netherlands and Linda van Beek UN Global Compact Network Netherlands. Afsluitend vindt er een panel discussie plaats met Eva de Mol en Chantal Korteweg.

Lees meer...Bekijk hier de video!

Dagvoorzitter strategie sessie NPO omroepbestuur en omroep directie

By SprekerNo Comments

Vanochtend presenteerde ik voor het NPO de inspirerende en informatieve sessie met oa omroepbestuurders, omroep directeuren en eindredacteuren van het NPO rondom kindermerken en platformen van derden.

Mooie inhoudelijke ochtend met interessante sprekers Remco Pijpers Kennisnet en Peter Nikken Lector media en jeugd Hogeschool Windesheim.

Dankjewel Liesbeth Demmenie-Lergner, Hanna Kimmel en Marije Andela voor jullie goede verhalen on stage, de fijne samenwerking en alle voorbereidingen. Genoten om met jullie aan de slag te zijn en dit met elkaar neer te zetten. Fijn Frederieke Leeflang hoe alles mooi samenkwam in de mensen, omroepen en de verhalen. Kijk uit naar het vervolg en blij om vanuit mijn kennis en achtergrond te hebben mogen bijdragen.

Dagvoorzitter overhandig Deel en Verbind Bussemaker rapport aan staatssecretaris Van Ooijen

By SprekerNo Comments

Gister presenteerde ik de overhandiging van het adviesrapport Deel en Verbind van de Commissie Versterking kennis geschiedenis voormalig Nederlands-Indië met voorzitter Jet Bussemaker aan Staatssecretaris van VWS Maarten van Ooijen.

De commissie bestaande uit: Jet Bussemaker, Ardjuna Candotti, Fridus Steijlen, Hanneke Tuithof, Arthur Pormes, Esther Captain en Justin Waerts. De commissieleden allemaal vanuit een ander vakgebied en expertise hebben zich met elkaar en vele experts, organisaties, instellingen, betrokken en andere gebogen om tot een uitgebreid adviesrapport te komen. Advies van de Commissie Versterking kennis geschiedenis voormalig Nederlands-Indië over hoe in het formele onderwijs, maar ook daarbuiten, via cultuur en erfgoed de kennis over, het inzicht in en het begrip voor de geschiedenis van Nederlands-Indië/Indonesië duurzaam kan worden verankerd in de Nederlandse samenleving met het besef dat er geen sprake is van een eenduidige gemeenschap en dat dit onze gezamenlijke geschiedenis is. Het uitgebreide rapport, mede geschreven door Monique Soesman lees je hier: https://lnkd.in/esBvqdHk

Een menselijk, inhoudelijk en verbindende middag in Museum Sophiahof – van Indië tot nu met prachtige en ontroerende optredens van Amara van der Elst en Francesca Pichel en mooie, inhoudelijke en inspirerende gesprekken met Pieter Siwabessij, Marieke Knoben, Amanda Pinatih Stedelijk Museum en João Vitalis Rijksmuseum.

Dank Tim Kröber, Sebastián van der Heide, Tatiana Hersbach-van Dijk en alle andere collega’s van de Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport voor de fijn en inhoudelijke samenwerking! Het was een feestje om met elkaar aan de slag te zijn.

Prachtige foto’s van Valerie Kuypers

75

Interviews gegeven, video's opgenomen en samengewerkt voor en met prachtige projecten.

Samenwerken?

Heb je een vraag? Of wil je met mij samenwerken? Neem contact met mij op via social media, het contactformulier of mijn contactgegevens.

Contact Leila