Skip to main content
https://www.youtube.com/watch?v=ZRcAJWFgnUg

Leila als

Ik ben niet in een kooi te vangen en creëer van elke situatie een persoonlijke reis vol liefde en avontuur. Of ik nu voor de klas sta met 20 leerlingen of een event presenteer samen met Jan Peter Balkenende.

Presentator en DagvoorzitterSpreker en StorytellerProjectcoördinator en TrainerNevenactiviteiten

Verhalen verzamelen, vertellen, delen en mensen verbinden zit in mijn hart. Ik ben een all-round presentator en breed geïnteresseerd en geëngageerd. Dit zorgt ervoor dat er diverse thema’s mij aanspreken en in de voorbij jaren ik vele onderwerpen eigen heb kunnen maken. De thema’s waarmee ik werkt zijn o.a. vrede en recht, jongeren, empowerment, gelijkwaardigheid, gendergelijkheid, emancipatie, vluchten, vluchtelingenkwesties, participatie, zelfleiderschap, (jong en sociaal) ondernemerschap, presenteren, communicatie, Peer2Peer, (social)media, mantelzorg, inclusie en diversiteit. Het palet blijft zich telkens weer uitbreiden en voor nieuwe invalshoeken en thema’s sta ik altijd open.

Presentator en dagvoorzitter

Mijn passie voor presenteren is heel jong begonnen. Als kind vond ik het fantastisch om verhalen te vertellen en mensen te bevragen over het leven en belangrijke gebeurtenissen en kwesties. Mijn eerste media-optreden was in het AZC Bloemendaal, waar ik werd geïnterviewd door Frank Groothof voor zijn programma Boorstraat 107. Dit stukje is later gebruikt in het Klokhuis waarin mijn verhaal onderdeel is van het Nederlandse canon, in de aflevering Veelkleurig Nederland.

Voor mij is presenteren dan ook verhalen vertellen. Mensen en onderwerpen die de aandacht verdienen in de schijnwerpers zetten. Ik stel ze op hun gemak zodat ze vanuit hun kracht, kennis en kwetsbaarheid delen wat hun bijdrage of werk zo relevant maakt. Met elkaar stemmen we de wensen af, zodat op de dag van het evenement alles vlekkeloos verloopt. Presenteren is flexibel durven te zijn, zodat het moment gegrepen kan worden en geanticipeerd wordt op dat wat ontstaat, om vervolgens het geheel te verbinden met het gezamenlijk doel.

Sinds 2004 heb ik op veel mooie podia mogen staan en bijzondere evenementen en bijeenkomsten begeleid vol diversiteit in onderwerpen, werelden en mensen.

Een van de hoogtepunten was One Young World; de grootste jongerenconferentie ter wereld. Samen met Jan-Peter Balkenende was ik host van de Dutch Sustainable Growth Coalition-diner in aanwezigheid van ceo’s van Nederlandse multinationals en 300 jonge leiders vanuit de hele wereld. Special guest was premier Mark Rutte. Daar stond ik, als EX vluchteling en net kankervrij verklaard met een korte coupe, op het podium tussen de oud-premier en de premier van Nederland. Voor mij was dit een full circle experience, waarin duidelijk wordt dat delen vermenigvuldigen is. Na het bewogen leven en de verhalen die ik in mij draag, weet ik een ding zeker: het leven is het leven waard!

Vaak krijg ik van opdrachtgevers en publiek terug dat ze mijn flow en sprankeling heel prettig vinden, omdat ik het tempo erin hou en moeiteloos diverse onderwerpen of sprekers elkaar laat opvolgen. Ik ben scherp, gebruik humor en verbind het publiek met wat op het podium ontstaat. Ik kan grote onderwerpen heel klein en begrijpelijk maken en creëer een open en veilige sfeer zodat iedereen vanuit zijn kracht, kennis en/of kwetsbaarheid bij kan dragen aan een succesvol evenement.

Spreker en storyteller

Ik heb 16 jaar ervaring als spreker voor evenementen, keynotes, lezingen en overige bijeenkomsten. Zo ben ik trots en dankbaar voor de diverse gelegenheden waarbij ik als spreker werd gevraagd, zoals een van mijn eerste Hague Talks, de Haagse TEDx talk. Ik vond het super bijzonder om deze avond te mogen modereren en een van de sprekers te zijn tijdens de 4 mei herdenking in 2015.

In 2018, tijdens mijn deelname aan een Vredesconferentie in New York, georganiseerd vanuit een organisatie gelieerd aan de Verenigde Naties, werd ik op de laatste dag gevraagd of ik mijn verhaal wilde delen in een zijprogramma van de VN tijdens de Genaral Assemble van de United Nations in New York. Deze kans greep ik met beide handen aan en heb diverse leden van de mensenrechten afdingen van de UN toegesproken.

Verhalen vertellen en delen is mijn passie. Ik verbind dat wat ikzelf heb meegemaakt met de actualiteit en de gebeurtenissen van nu. De geschiedenis herhaalt zich niet, maar wij herhalen de geschiedenis. Elkaar leren kennen draagt bij aan onze persoonlijke ontwikkeling en helpt ons elkaar ontmoeten via onze overeenkomsten.

Projecten

Mijn eerste opdracht als projectcoördinator heb ik kunnen doen tijdens mijn werk bij FunX. Ik werd gevraagd om trainingen op scholen te verzorgen voor jongeren in Rotterdam en Den Haag. Dit beviel zo goed vanuit alle partijen dat ik dit structureel ben gaan doen. Ik heb wekelijkse vaste opdrachten waarmee ik in verschillende gemeentes mijn passie en kennis deel met jongeren. Waarin we elkaar telkens inspireren, enthousiast maken en onze gezamenlijke talenten en gedrevenheid inzetten voor een betere samenleving.

WE CAN Young Delft

Ik ben sinds 2013 verantwoordelijk voor de volledige uitvoering, voorlichtingen en coördinatie in Delft van de landelijke campagne WE CAN Young. Met de campagne zetten we ons in voor gelijkwaardigheid tussen jongeren in relatie, seks en werk.

Tijdens het geven van voorlichting en gast collega op alle niveaus van het middelbare onderwijs, praktijkonderwijs, MBO, HBO en Universiteit ga ik intensief in gesprek met jongeren over o.a. het belang van gelijkwaardigheid, gendergelijkheid, seks overschrijdend gedrag, weerbaarheid, grenzen, de gevolgen van sexting en de impact van social media. De eigen verantwoordelijkheid en het geweten wordt aangesproken en geactiveerd, zodat de jongeren bewuster met de eigen grenzen en die van anderen omgaan. Ze leren dat ze te allen tijde een keuze hebben, mits ze daarin de rechten en vrijheden van zichzelf en de ander blijven zien en respecteren.

De methodiek en thema’s bespreek ik ook met ouders (ouderavonden) en professionals en draag ook regelmatig mijn kennis over en leidt anderen op dit soort belangrijke, maar vaak kwetsbare, thema’s kundig en empatisch bespreekbaar te leren maken.

Door wederzijdse tevredenheid van betrokken partners, word ik steeds vaker gevraagd om gelijkwaardige thema’s bespreekbaar te maken in andere gemeentes door het gehele land.

Peer2Peer Project

Voor het Peer2Peer-project van de gemeente Krimpen aan den IJssel, geef ik intensieve trainingen aan jongeren met als doel het ontdekken en gebruiken van hun talenten. Middelbare scholieren worden klaargestoomd om als hulp- en juniormentoren de eerste jaars scholieren van hun school voor te lichten over uiteenlopende onderwerpen. Alle trainingen gaan in overleg en samenwerking met de school en begeleidende docenten.

Daarnaast sta ik ook zelf regelmatig met hen of alleen voor de klas om belangrijke thema’s die spelen bespreekbaar te maken en meer bewustwording en gedragsverandering te creëren bij de leerlingen.

De ouders van leerlingen worden ook meegenomen en samen met andere locale professionals dragen wij kennis en informatie ook aan hen over om soms taboe onderwerpen ook met hen bespreekbaar te maken handvatten te geven hoe dit met hun eigen kinderen ook regelmatig te doen.

Trainingen

Ik ben zover gekomen omdat ik kansen kreeg en anderen talenten in mij zagen waarvan ik toen nog geen weet had. Door middel van trainingen geven wil ik mensen, bedrijven en organisaties, maar in het bijzonder kinderen en jongeren, helpen door ze te begeleiden, in ze te geloven en het beste uit zichzelf te halen. 

Je hebt maar een iemand nodig die oprecht en vanuit het hart in je gelooft, om al het moois wat je te bieden hebt tot bloei te laten komen.

Jaren na dato krijg ik mailtjes van jongeren waarin ze vertellen dat ze hun doel hebben bereikt en dat mijn vertrouwen in hen een van de doorslaggevende factoren is geweest om door te zetten, hun talent verder te ontwikkelen of een pad te kiezen die heel bepalend is geweest in hun carrière. Er is niets mooiers in het leven dan het creëren van kansen en het ontdekken van talenten.

Alle trainingen die ik verzorg zijn individueel en met een groep te volgen. We gaan van Macro naar Micro en weer terug. Ze worden op maat gemaakt en naar jouw wensen ingericht, met een Leila sausje.

Trainingsonderwerpen

 • Presenteren, met een verhaal
 • Vrijheidscolleges
 • Storytelling, met een verhaal
 • Gelijkwaardigheid
 • Social Media en Sexting
 • Pitchen 2.0.
 • Netwerken 2.0.
 • Media en Beeldvorming
 • Interviewtechnieken
 • Weerbaarheid en grensoverschrijdende gedrag (online)
 • Wapenbezit en groepsdruk

Nevenfuncties

 • Ambassadeur Rijksmuseum Boerhave
 • Haagse Vrijheidsambassadeur
 • Hagenaar van het jaar 2017
 • Ambassadeur Justice and Peace project Samen Hier
 • Ambassadeur Stichting Het Begint Met Taal
 • Aanjager NL2025 Klassen gelijkheid in het onderwijs
 • 7 jaar juryvoorzitter en presentator van de Stichting Mensa Fonds Awards.
 • De Nederlandse Vereniging voor de Verenigde Naties (NVVN) Goodwill Ambassadeur
 • Lid Soroptimist International
 • De Muren hebben Oren
 • Ex bestuurslid BiHRo
 • 10 jaar beheerder WeHague.nl jongeren platform
 • Podcast host School Des Levens

Samenwerken?

Leila als presentator, dagvoorzitter, spreker, storyteller en juryvoorzitter.

Contact Leila