Skip to main content
NieuwsSpreker

TaalBuddy’s op het werk

Exact 30 jaar geleden vluchtte wij naar Nederland en vonden hier veiligheid, medemenselijkheid en een nieuw thuis. Mijn lieve mama was een groot Koninklijk Huis fan en trots dat ze in een koninkrijk een veilige toevlucht kon vinden. Een bijzondere, liefdevolle en hoopvolle dag vandaag in Bibliotheek Rotterdam met onze Koningin Máxima. In de stad waar wij ooit aankwamen, wat voelde het als een full circle vandaag. ‘Mama jij hebt dit nooit mogen meemaken maar ik mocht met onze Koningin Máxima het podium delen en in gesprek over het belang van taal, verbondenheid en medemenselijkheid. Haar woorden resoneren nog na “ik besta omdat de ander bestaat”.’ Jij keek trots mee vanaf jouw wolk.

Vandaag mocht ik als ambassadeur en dagvoorzitter het 15 jarige jubileum van Het Begint met Taal presenteren en in gesprek met de geweldige en inspirerende Sylvia de Groot Heupner en Abdelkader Benali, wijsheid op doen dankzij wetenschappelijke kennis van Elwine Halewijn, de praktijk induiken met passievolle en gedreven taalbuddy’s op het werk bij IKEA met Maaike Witteveen, Jorrit van Driel, Wladimir Merino Cuenca & Elise Zomer. Claudia Janssen Smurfit Kappa Eva Huson Refugee Talent Hub & Gertru Diender Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) benadrukte hoe belangrijk het is om Taalbuddy’s op het werk een prioriteit te maken. Met Mazen Ba-baeer zongen we voor de jarige Sylvia en samen met Mazen, Sylvia, Abdelkader en onze Koningin Máxima, die aan de wieg heeft gestaan van het Begint met Taal, lanceerde we de Taalbuddy’s op het werk website.

We spraken met elkaar over de kracht van taal, de geweldige inzet van zovele vrijwilligers, de taal buddy’s, coaches en coördinatoren, de verbondenheid door de taal samen te oefenen, de vriendschappen en (collegiale)banden die ontstaan uit een pure ontmoeten. Dankbaar om te voelen hoeveel mensen in ons prachtige land zich zo inzetten voor een ander. Die licht schijnen en hun tijd delen met hun medemens en die geloven dat liefdevolle ontmoetingen de brug zijn tussen ons en al het andere.

Hartelijk dank lieve Sylvia de Groot Heupner Elise Zomer Lotte de Wit en alle andere toppers van Het Begint met Taal, dankbaar dat we al zoveel jaar samen aan de slag zijn en op naar nog veel meer moois.

Bekijk de video
Bekijk de video op YouTube
Bekijk de video op YouTube

Leave a Reply