Skip to main content
Spreker

Dagvoorzitter overhandig Deel en Verbind Bussemaker rapport aan staatssecretaris Van Ooijen

Gister presenteerde ik de overhandiging van het adviesrapport Deel en Verbind van de Commissie Versterking kennis geschiedenis voormalig Nederlands-Indië met voorzitter Jet Bussemaker aan Staatssecretaris van VWS Maarten van Ooijen.

De commissie bestaande uit: Jet Bussemaker, Ardjuna Candotti, Fridus Steijlen, Hanneke Tuithof, Arthur Pormes, Esther Captain en Justin Waerts. De commissieleden allemaal vanuit een ander vakgebied en expertise hebben zich met elkaar en vele experts, organisaties, instellingen, betrokken en andere gebogen om tot een uitgebreid adviesrapport te komen. Advies van de Commissie Versterking kennis geschiedenis voormalig Nederlands-Indië over hoe in het formele onderwijs, maar ook daarbuiten, via cultuur en erfgoed de kennis over, het inzicht in en het begrip voor de geschiedenis van Nederlands-Indië/Indonesië duurzaam kan worden verankerd in de Nederlandse samenleving met het besef dat er geen sprake is van een eenduidige gemeenschap en dat dit onze gezamenlijke geschiedenis is. Het uitgebreide rapport, mede geschreven door Monique Soesman lees je hier: https://lnkd.in/esBvqdHk

Een menselijk, inhoudelijk en verbindende middag in Museum Sophiahof – van Indië tot nu met prachtige en ontroerende optredens van Amara van der Elst en Francesca Pichel en mooie, inhoudelijke en inspirerende gesprekken met Pieter Siwabessij, Marieke Knoben, Amanda Pinatih Stedelijk Museum en João Vitalis Rijksmuseum.

Dank Tim Kröber, Sebastián van der Heide, Tatiana Hersbach-van Dijk en alle andere collega’s van de Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport voor de fijn en inhoudelijke samenwerking! Het was een feestje om met elkaar aan de slag te zijn.

Prachtige foto’s van Valerie Kuypers

Leave a Reply